Vilka Krav har Dominanta? – RFMS019

Röster från Mörka Sidan - En Svensk Podcast om BDSM

Vilka krav har Dominanta?

Världen är full av krav som vi måste leva upp till.

Vi måste prestera på jobbet, ta hand om familjen, utvecklas som människor och gå ut med hunden. Överallt finns krav som vi måste leva upp till, krav som andra ställer på oss och krav som vi ställer på oss själva.

Men vilka krav ställer vi på andra?

När det gäller BDSM, så pratas det och skrivs väldigt mycket om vilka krav som finns för att undergivna skall känna sig trygga. Det uppstår ständiga diskussioner om vilka krav man får ställa och vilka krav som är rimliga. Krav är krångligt och i slutändan handlar det om att krav i en relation är en något som manifesterar en överenskommelse mellan två människor, som bygger på en mix mellan behov, förväntningar och förmågan att leva upp till dessa.

Det finns också olika nivåer av krav, det finns sådant som vi kan kompromissa med och det finns krav som vi inte kan böja på överhuvudtaget. Framgångsreceptet för en relation bygger på hur tydlig man har varit, när man förhandlar om de egna kraven, i förhållande till någon annans krav.

Panelen i “Röster från Mörka Sidan”, podcasten om BDSM, tycker att få har ställt sig en fråga som är precis lika viktig:

Vilka krav har Dominanta?

Att Dominanta har krav på relationer är en självklarhet, att inte ställa krav i en relation är något som kan bli ohälsosamt i längden. Att kunna ställa krav på en relation är något som bygger på att man är ärlig mot sig själv och att man funderar på vad man behöver för att må bra.

Panelen har ställt samma fråga – Vilka krav har Dominanta?

Panelen försöker svara på frågan genom att prata om sina egna behov och vad var och en behöver i en relation för att den skall anses vara en BDSM-relation som man vill leva i.

Krav är unika och ibland är det svårt att inse vad man behöver som människa för att må bra, men ett steg är att faktiskt börja ställa rätt frågor till sig själv, samtidigt som man är ärlig mot sig själv när man svarar.

Om du någonsin har funderat på samma fråga, vilka krav har Dominanta, då skall du lyssna på det här avsnittet av “Röster från Mörka Sidan”.

Det ger dig en liten inblick i, via fyra Dominanta, vilka krav Dominanta har på undergivna.

I det här avsnittet av “Röster från Mörka Sidan” tar vi även upp följande frågeställningar:

  • Vad innebär det att vara “Dominant”?
  • Vad går ni igång på som Dominanta?
  • Räcker det med att vara Dominant för att passa med vilken undergiven person som helst?
  • Handlar Dominans enbart om pisk, smisk och knulla?
  • Vilka krav har Dominanta på den undergivnas självkännedom?
  • Vad innebär “Sinatra-testet”?
  • Vad har hänt när ni, som Dominanta, backat på era egna krav?

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension hos någon av dom.

Prenumerera


2 responses to “Vilka Krav har Dominanta? – RFMS019”