Vi tycker om Samtycke – RFMS051

Röster från Mörka Sidan

 

[zoomsounds_player source=”https://traffic.libsyn.com/islandofpain/samtycke_RFMS051.mp3″ config=”skinwavewithcomments” waveformbg=”https://www.kinkypod.com/wp-content/plugins/dzs-zoomsounds/waves/scrubbg_RFMS_Ver_1.png” waveformprog=”https://www.kinkypod.com/wp-content/plugins/dzs-zoomsounds/waves/scrubprog_RFMS_Ver_1.png” autoplay=”off” cue=”on” enable_likes=”off” enable_views=”off”]

 

Samtyckeslagen är på tapeten och med den kommer den vanliga diskussionssmeten, vad är bra och vad är dåligt. På ett tydligt svar väntar vi alla tåligt. Många med BDSM-utövare gullar genom att påpeka att vi inte utan samtycke knullar. Diskussionen är ofta vild, men många ser oss som en förebild.

I dagarna har förslaget hur samtyckeslagen skall se ut hamnat i fokus. För BDSM är samtycket en grundpelare i vårt utövande. Samtycket ger oss en tydlig rationalisering till varför vi kan utsätta andra eller oss själva för sådant som i vilken annan situation skulle kunna tolkas som ett övergrepp. Vår fria vilja och rätten till att göra vad vi vill med våra kroppar och sinnen tillåter oss att förnedra eller förnedras, piska eller piskas, att bestämma över eller bestämmas över och det är precis vad vi skall prata om idag, samtycke i en BDSM-kontext och vad det betyder.

Vi har även en överraskning i podden, en ny deltagare!

Nu kan alla undergivna lyssnare andas ut, för vår nya deltagare är undergiven. Det har ju under årens lopp kritiserats att vi inte återger de undergivnas perspektiv, vilket vi hoppas att råda bot på med vår nya deltagare.

Åsiktsmaskinen har fått ett nytt kugghjul som kommer att hjälpa oss att gnissla till på olika sätt.

Vi tar även upp följande frågeställningar:

  • BDSM och Alkohol, påverkar det samtycket?
  • Hur vet man att man pratar om samma sak?
  • Är samtyckesdiskussionen döden för kåtheten?

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera

Vår sida på Facebook hittar du här.

https://www.facebook.com/rosterfranmorkasidan/