Vad är en säker BDSM-utövare? – RFMS045

Röster från Mörka Sidan

 

[zoomsounds_player source=”https://traffic.libsyn.com/islandofpain/saker_BDSM_RFMS045.mp3″ config=”skinwavewithcomments” waveformbg=”https://www.kinkypod.com/wp-content/plugins/dzs-zoomsounds/waves/scrubbg_RFMS_Ver_1.png” waveformprog=”https://www.kinkypod.com/wp-content/plugins/dzs-zoomsounds/waves/scrubprog_RFMS_Ver_1.png” autoplay=”off” cue=”on” enable_likes=”off” enable_views=”off”]

Vad är en säker BDSM-utövare?

På nätet står det att läsa massor om vilka krav ställs för att man skall anses vara en säker BDSM-utövare. Man skall ta hänsyn, vara omhändertagande, saknar man empati är man farlig, man måste vara bra på eftervård, man skall inte ta vad man gör på största allvar, man skall vara kunnig och ta det man gör på största allvar, den undergivnas behov skall sättas i det första rummet, man skall inte ha dåligt rykte och man skall kunna piska ”rätt”.

De mentala kondomerna delas ut i tid och otid via anonyma texter på forum och diverse siter som skall få oss att förstå vad det FAKTISKT innebär att vara en en normal BDSM-utövare. En ständig process där BDSM-utövare delas upp i ett A och B-lag, baserat på moral och kärlek, eldas på av mytbildningar om hur många som råkar illa ut eller som dör på grund av en osäker BDSM-utövare.

Den osäkra BDSM-utövaren är BDSM-kulturens motsvarighet till vaniljvärldens ökända pedofilhot, den osäkra BDSM-utövaren finns överallt runt omkring oss och kan förstöra människors liv, därför måste man hela tiden vara på sin vakt.

BDSM-kulturen har med tacksamhet öppnat sina armar för den osäkra BDSM-utövarens existens, då blir det ju så mycket lättare att förklara att man själv är en ”normal” och säker BDSM-utövare.

Den stora frågan är dock ännu inte besvarad – Vad i helvete är en ”säker” BDSM-utövare?

I det här avsnittet, av Röster från Mörka Sidan, tar vi även upp:

  • Måste BDSM-kulturen odla myten om vad det innebär att vara en säker BDSM-utövare med hjälp av överdrifter?
  • Måste BDSM, i realiteten, vara farligt?
  • Har panelens medlemmar blivit anklagade för att vara farliga utövare?
  • Får man mer uppmärksamhet från undergivna om man själv utger sig för att vara en säker BDSM-utövare?
  • Vem har tillräckligt sexig röst för att vinna ett VIP, Hex eller Sinatra?

 

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera