Blir du Religiös, lille BDSM-utövare – RFMS042

Röster från Mörka Sidan

 

[zoomsounds_player source=”https://traffic.libsyn.com/islandofpain/Religion_RFMS042.mp3″ config=”skinwavewithcomments” waveformbg=”https://www.kinkypod.com/wp-content/plugins/dzs-zoomsounds/waves/scrubbg_RFMS_Ver_1.png” waveformprog=”https://www.kinkypod.com/wp-content/plugins/dzs-zoomsounds/waves/scrubprog_RFMS_Ver_1.png” autoplay=”off” cue=”on” enable_likes=”off” enable_views=”off”]

 

Blir du religiös, lille BDSM-utövare?

Trots att det finns många som tror att påsken är en högtid där vi firar påskharens återkomst samtidigt som vi stoppar våra munnar fulla med billigt godis från påskägg som vi köpt i något kommersiellt tempel med massor av vilsna själar, så är det i slutändan en religiös högtid.

När människor ägnar sig åt olika former av BDSM, så finns det ett antal berättelser om eufori, lättnad och en nästintill religiös känsla. Även om Sverige är ett land där religion är något som varit på tillbakagång under ett stort antal år, så har de flesta BDSM-utövare en större samhörighet med olika religioner än vad de är medvetna om.

Åsiktsmaskinen tar en titt på gamla traditioner inom de stora religionerna, självflagellering, skjortor av hår och flogging med knivar är några av godsakerna.

Lidandet har en central roll inom många religiösa rörelser och till stor del så är lidandet av betydelse för en hel del av vårt BDSM-utövande. Därför diskuterar Åsiktsmaskinen också likheter och olikheter, i relation till lidandet, inom religion och BDSM.

Även om det är svårt att tro, så kan avståndet mellan religion och BDSM vara otroligt litet.

För en del människor finns det naturlig rädsla att se religion och BDSM i kombination, för andra tar det emot just för att BDSM inte fungerar tillsammans med de religiösa perspektiv som man valt att leva efter.

Häng med på en resa genom skumma religösa traditioner och perversa riter, för nu firar vi påsken på bästa sätt i Röster i Mörka Sidan genom att prata om sambandet mellan religion och BDSM.

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera