När någon annan bestämmer – RFMS063

Röster från Mörka Sidan

 

[zoomsounds_player source=”https://traffic.libsyn.com/islandofpain/bestamma_RFMS063.mp3″ config=”skinwavewithcomments” waveformbg=”https://www.kinkypod.com/wp-content/plugins/dzs-zoomsounds/waves/scrubbg_RFMS_Ver_1.png” waveformprog=”https://www.kinkypod.com/wp-content/plugins/dzs-zoomsounds/waves/scrubprog_RFMS_Ver_1.png” autoplay=”off” cue=”on” enable_likes=”off” enable_views=”off”]

 

BDSM är lätt att förklara om man enbart tittar på det som är lättillgängligt, flogging, piskning och nipple twisters. Men med handen på hjärtat kära lyssnare, hur enkelt är det att förklara att man vill att någon annan bestämmer över relationen? Hur enkelt är det att förklara att man vill att någon bestämmer över allt i vardagen?

För den som vill bestämma är det också skrämmande Att blotta sig för sin partner och säga “jag vill bestämma allt du gör” är något som kan ge kallsvett, men ack så nödvändigt för vissa.

Varje människa som funderat över den här typen av behov har säkert också funderat över hur personligt och riskabelt det kan vara att säga detta till någon annan. Är jag annorlunda, är det ok att tänka som jag gör och finns det verkligen någon som vill gå med på det här?

I en värld där individualism samt personliga fri- och rättigheter hyllas på det post-moderna samhällets altare så kan dessa behov, att bli bestämd över eller vilja bestämma över någon annan, klassificeras som bakåtsträvande.

När det är någon annan som bestämmer så kan det vara svårt för omgivningen att förstå att en del människor faktiskt vill ha det så, för att de behöver det – Men framför allt för att de vill.

Åsiktsmaskinen pratar den här gången om hur svårt det kan vara att förstå, förklara eller motivera för sig själv och andra varför man vill leva in en maktförskjutningsrelation.

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera

Vår sida på Facebook hittar du här.

https://www.facebook.com/rosterfranmorkasidan/