För att få kvalité i ditt BDSM-utövande måste du få göra misstag – RFMS075

Röster från Mörka Sidan

 

[zoomsounds_player source=”https://traffic.libsyn.com/islandofpain/kvalite_RFMS075.mp3″ config=”skinwavewithcomments” waveformbg=”https://www.kinkypod.com/wp-content/plugins/dzs-zoomsounds/waves/scrubbg_RFMS_Ver_1.png” waveformprog=”https://www.kinkypod.com/wp-content/plugins/dzs-zoomsounds/waves/scrubprog_RFMS_Ver_1.png” autoplay=”off” cue=”on” enable_likes=”off” enable_views=”off”]

 

Som ni säkert minns så pratade vi om kompetens i två avsnitt under förra säsongen, ett avsnitt som vår allas Fruntimmer låg bakom och det fanns en viktig del som vi aldrig riktigt hann med eftersom diskussionen om kompetens blev så mycket större än vad vi hade räknat med.

Men nu tänker vi ta upp det som vi inte riktigt hann med då, men som är precis lika viktigt som begreppet kompetens i samband med BDSM-utövande; Kvalité – ett begrepp som är så svårt att ta på men som alla strävar efter i olika delar av sina liv.

Även i sitt BDSM-utövande.

Kvalité är ett flyktigt begrepp som ställer till det. Det är subjektivt och det är svårt att förhandla om hur man skall göra för att tillsammans ha en session av “god kvalité”.

Det kanske är så att man måste få göra rimliga misstag för att man skall kunna avgöra vad som är god kvalité?

Definitioner av kvalité tycks även hänga ihop med kunskap, upprepbarhet och förutsägbarhet. Att vi måste ha kunskap innan vi ger oss in i en BDSM-session är en självklar grund för samtycket som vi ger varandra. Upprepbarhet och förutsägbarhet är däremot svårare att förhålla sig till när det gäller BDSM, just för att en del sessioner bygger på att man inte vill ha en förutsägbarhet eller upprepbarhet.

Därför så diskuterar Åsiktsmaskinen i Röster från Mörka sidan BDSM-sessioner utifrån ett annorlunda perspektiv, dvs vad är värdet av en session.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera

Vår sida på Facebook hittar du här.

https://www.facebook.com/rosterfranmorkasidan/