Attacken mot FetLife – RFMS057

Röster från Mörka Sidan

 

[zoomsounds_player source=”https://traffic.libsyn.com/islandofpain/Fetlife_RFMS057.mp3″ config=”skinwavewithcomments” waveformbg=”https://www.kinkypod.com/wp-content/plugins/dzs-zoomsounds/waves/scrubbg_RFMS_Ver_1.png” waveformprog=”https://www.kinkypod.com/wp-content/plugins/dzs-zoomsounds/waves/scrubprog_RFMS_Ver_1.png” autoplay=”off” cue=”on” enable_likes=”off” enable_views=”off”]

 

Så var det dags för ett ny säsong av Röster från Mörka Sidan.

I det sista avsnittet under 2016 så utlyste vi 2017 till att bli kunskapens år eftersom 2016 eventuellt hade varit Attackens år för den svenska BDSM-kulturen. Föga skulle vi ana att 2017 skulle inledas med en veritabel kärnvapen-attack på den globala BDSM-kulturen, i alla fall den som existerar online.

FetLife attackerades och oron över att vår subkultur skulle beläggas med munkavel och ekonomiska sanktioner var ett faktum. Rösterna höjdes och människor letade febrilt efter lösningar i form av kinkvänliga nationer och internetoperatörer – Allt medan tystnaden från FetLifes skapare och ägare var total.

Helt plötsligen så raderades ett stort antal ämnesgrupper och tonläget höjdes ytterligare ett snäpp och spekulationerna kring orsaken växte spreds fortare än en klamydiabakterie på en gymnasieskola.

Vem kunde ana att Åsiktsmaskinen skulle ha fel när den utropade 2017 till kunskapens år?

Den stora frågan är om det finns ett ökat hot mot den globala BDSM-kulturen eller den svenska specifikt. I efterdyningarna av attacken mot Fetlife är det lätt att dra den slutsatsen då händelsen blev extremt tydlig på grund av Fetlifes storlek och globala betydelse. Den som har gott minne vet med sig att den här typen av attacker är ingenting nytt. Sexbloggare, piskmakare och Insex är några exempel på personer och organisationer som har attackerats på liknande sätt under de senaste 10 åren.

Det finns också svårigheter i Sverige för organisationer som verkar kommersiellt inom sex och sexualitet, vilket gör det svårare att ta betalt med betalkort då företagen som sköter transaktionerna inte vill befatta sig med t ex sexbutiker. Swedbank marknadsför frikostigt sina etiska fonder, där man tydligt proklamerar att man inte investerar i företag som tillverkar trampminor och företag som befattar sig med sex – Som om sex och krigsmaterial vore lika farligt för mänskligheten.

I slutändan handlar det kanske om smart marknadsföring där moral har blivit ett säljargument, ironiskt nog i en värld där vinstmaximeringen är kung.

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Tycker du om att lyssna på våra poddar, så donera gärna en liten slant så att vi kan utveckla nytt och spännande material.

Donation

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera

Vår sida på Facebook hittar du här.

https://www.facebook.com/rosterfranmorkasidan/


2 responses to “Attacken mot FetLife – RFMS057”