BDSM på Riktigt – RFMS009

Röster från Mörka Sidan - En Svensk Podcast om BDSM

Det råder oftast total begreppsförvirring när det skall diskuteras vad som egentligen kan räknas som BDSM.

Man kan göra det komplicerat och utgå från det begreppsrelativistiska perspektivet att allt är BDSM, bara man själv tycker att det är BDSM. Givetvis är det en fin tanke som bygger på ett inkluderande av episka mått, men det håller inte när man, i verkligheten, skall diskutera med andra människor vad som egentligen är BDSM.

Vi i “Röster från Mörka Sidan” har kommit fram till att gå till tandläkaren inte kan räknas som BDSM, hur skönt man än tycker det onda är, och samma sak gäller om man väljer att cykla utan cykelsadel.

I det här avsnittet förklarar vi pedagogiskt och enkelt, via vår nyskapande “Treenigheten som BDSM vilar på”, för alla normbefriade extremister och begreppsrelativistiska huliganer vad som krävs för att något skall räknas som BDSM.

Vår “Treenighet” bygger på samtycke, maktförskjutning och att man har ut någonting och alla är nödvändiga, det ena bygger på det andra och saknas någon av delarna så är det inte BDSM helt enkelt. Det handlar om vad som är BDSM på riktigt.

Treenigheten som BDSM vilar på
Gänget i podcasten “Röster från Mörka Sidan” har skapat “Treenigheten som BDSM vilar på”, ett verktyg som kan hjälpa till när man skall avgöra vad som är BDSM och vad som inte är det.

 

Sinatra, Mistress Bambi, Mister-A och Hex diskuterar “Treenigheten som BDSM vilar på” tillsammans med Ekivok, en erfaren Dominant kvinna, som varit med inom den svenska BDSM-sfären sedan mitten av åttiotalet.

Vi diskuterar även följande saker i det här podavsnittet:

  • Handlar samtycke bara om diskussioner innan en session?
  • Hur påverkar erfarenheter möjligheten att läsa av människor under en session?
  • Vad är hjärntvätt egentligen?
  • Är det tillåtet att hjärntvätta någon som en del av någon form av BDSM-utlevnad?
  • Finns det bättre sätt än kinklistor för att diskutera gränser?
  • Behöver man ha formella diskussioner när man etablerar samtycke?
  • Kan man få ett samtycke via en väska?
  • Är det ohälsosamt och tecken på förtryck att bära väskor åt någon annan?

Som vanligt så ifrågasätter vi självklara sanningar och påståenden som ofta görs till normer i den nätbaserade återspeglingen av BDSM.

Prenumerera på “Röster från Mörka Sidan” via iTunes eller Stitcher och lämna gärna en ärlig recension.

Prenumerera


One response to “BDSM på Riktigt – RFMS009”